Keszthelyi Dalünnep

2023

Keszthelyi Dalünnep 2023


Őszinte sorok

Kedves Dalünnepes Barátaink!

Szeretettel köszöntelek benneteket a szervező Salve Regina Kórus nevében. Ezt a pár sort tájékoztatásul szeretném nektek közreadni, hogy lássátok, milyen változások lesznek az idei Dalünnepen.
Ahogy ígértük, igyekszünk megszervezni 2023-ban a Keszthelyi Dalünnepet. Ki kell mondjuk, hogy sajnos a kultúra értéktárából egyre jobban kivesznek azok az értékek, amelyeket mi képviselünk. Így nagyon nehéz megvalósítanunk ígéretünket, mert az anyagi lehetőségek igencsak lekorlátozzák a szervezést.

Mindezek ellenére hívunk benneteket Keszthelyre, még ha szerényebb is lesz ez a Dalünnep, de legalább örülni tudunk egymásnak. Ezért adtuk az idei Dalünnep gondolatának az „öröméneklés” elnevezést. Azok a kórusok, akik nem kérnek minősítést, felszabadultan, egymás és a
hallgatóság örömére énekelhetnek a város különböző pontjain, akik pedig szeretnének részt venni a minősítésen, az izgalom, a versenyhangulat szellemében mutatkoznak be a zsűri előtt.

Eredetileg az idei Dalünnepen nem terveztünk minősítést, valóban az öröméneklésre törekedtünk, de mivel oly sokan kértétek, hogy legyen minősítés is, így igyekszünk ezt is megszervezni.

VÁLTOZIK A MŰSORÖSSZEÁLLÍTÁS, mivel nem hirdetünk külön egyház és világi kategóriát, ezért a zsűri előtt előadandó műsorban LEHETNEK egyházi és világi művek is, de ez nem zárja ki, hogy csak egyházi vagy csak világi műveket énekelhessen egy-egy kórus.

Szeretettel hívjuk ismételten az ÉNEKES NÉPI EGYÜTTESEKET is. Ha lesz igény, részükre is megszervezzük a minősülési lehetőséget!

Terveink szerint a VIII. KESZTHELYI DALÜNNEP 2023. június 24-én SZOMBATON 10:00 órakor fog kezdődni és június 25-én VASÁRNAP eredményhirdetéssel a délutáni órákban fejeződik be.
Lehetőségünk lesz nemcsak a nappalt, hanem az éjszakát is felhasználni mind a bemutatkozásokra, mind a minősítésekre, hisz ezzel kapcsolódunk a Szent Iván éjszakája és a Múzeumok Éjszakája programhoz.

Az idei évben is a részletes beosztások fogják segíteni a kórusokat, amelyet időben kézhez fogtok kapni. A szállás és étkezések szervezése folyamatban van, ezeknek a díjairól még érdemben csak most tudunk tárgyalni. Amint ez megvan, a jelentkezési lapot is megtalálhatjátok itt a
weboldalunkon, amely minden költséget tartalmazni fog. Igyekszünk, ahogy eddig is, a legkedvezőbb költségeket letárgyalni, hogy mindenkinek legyen lehetősége eljutni Keszthelyre.

Az együtteseket 2023.június 23. péntek estétől várjuk. Azok a kórusok, akik hosszabb hétvégét terveznek, már péntek este szállást és vacsorát is kaphatnak.

Barátsággal, szeretettel, dalostársi együttérzéssel hívunk benneteket Keszthelyre, a Magyar Kultúra városába, hogy együtt ünnepelhessük a kórus éneklés örömét; erősítsük meg egymást az értékeink melletti kitartásban!

Dalostársi üdvözlettel a szervező Salve Regina Kórus nevében:
C.Tóth Zoltán
karnagy
cím: 8360 Keszthely, Kacsóh Pongrác u. 1.
web: keszhelyidalunnep.hu
email: dalunnep@gmail.com
telefon: +36 30 725 7181